Hvalp - Ja/Nej

Først af alt:

Har du tænkt over at ALLE HVALPE ER SØDE, men bliver snart voksne?

Har du tænkt på at du så skal have hunden hos dig i 10 – 15 år?

Har du tænkt nøje over hvilken race du skal vælge?

Har du tænkt over om du har tid nok til at tage dig af hunden?

Har du tænkt over at hunden skal motiveres, luftes og leges med – og at det tager tid?

Når dette er gennemtænkt så kan du tage kontakt med forskellige opdrættere – for du skal aldrig forhaste dig når du skal købe en hvalp/hund.

Når du har bestemt dig for at besøge en opdrætter, skal du så overveje hvis du har børn om det er en god ide at tage dem med ud og se racen i første omgang. Børn har svært ved at forstå at det måske ikke ender med en hund netop af denne type eller hund overhovedet.

Det kan også anbefales at besøge opdrættere som i øjeblikket ikke har hvalpe, så man kan se racen som voksen og hvordan de lever i dagligdagen. Og man bliver ikke helt forblændet af små dejlige hvalpe som tripper rundt.

Måske falder du for en helt anden race end du først havde tænkt dig at anskaffe – når du finder ud af hvad de forskellige racers kendetegn og aktivitetsniveau er.

Har du bestemt dig for en BOLOGNESE så husk at dette medfører en del tid som skal afsættes med pelspleje.

Dette må du følge op på - da det ellers kan ende op med en hund fuld af filt og det gør ondt på hunden. Dette bliver så til stor irritation i stedet for kys, kram og kæl – som vel er årsagen til at få hund.

Kom med spørgsmål til opdrætterne – alt er lige vigtigt at få svar på – det letter dig som ny hundeejer at få et afslappet forhold til din hvalp fra 1. dag. Og så slipper du med at gå og lure på om du kan tillade dig at spørge om det ene eller andet.

Husk at alle nye ejere af en lille hvalp er ængstelige til at begynde med.

Du skal have muligheden for at have løbende kontakt med din opdrætter for råd og vejledning. Husk der er ingen spørgsmål som er for små eller for dumme at få hjælp til.

LYKKE TIL MED VALGET AF HUND

En Bicia hvalp:
har fået 2 ormekure, 8 ugers vaccination, sundhedsattest af vores dyrlæge og er ID-mærket med chip. Sammen med hvalpen udleveres en informationsmappe med gode råd om vask, klip, renlighed osv. Vi afholder dage med undervisning i soignering – så man selv kan lære kunsten at holde sin Bolognese.
For mere information - kontakt venligst Ninna & Lars Bicia