BICIA's - Bichon siden 1992
Velkommen til vores hjemmeside.

Jeg/Ninna har siden tidlig barndom haft et bankende hjerte for dyr. Specielt hunde. Var der på et tidspunkt ikke en hund i mit barndomshjem, så skulle jeg nok få overtalt forældrene til en ny bedste ven. Som ung pige var jeg helt fortabt i den røde engelske cockerspaniel. Men da der var kommet småbørn i vores familie valgte vi en hundepause og det blev et par år med søgen efter ”den helt rigtige hund for os”.
Der blev lånt bøger på biblioteket og efter et par besøg på udstilling var hjertet faldet for en Bichon Frisé. Da besøget hos en opdrætter med 8 af slagsen var vel overstået, var der slet ikke nogen tvivl i mit sind.
Denne race passede perfekt ind i vores lille familie. Dens glade væsen og smukke udseende var dobbelt gevinst! Fanny blev vores første Bichon, og hun tog os alle med storm.

Lars har i sin barndom ikke haft glæden af hunde, og andre husdyr, men blev som jeg blæst ind i hjertet af Fanny, og har som jeg også et stort bankende hjerte for disse herlige dyr. Samtidig har Lars også fascination af kattens finurligheder. Dette vidste jeg ikke kunne ske for mig, men med hundenes ven Baxi i huset, har vi i hvert fald Gammelby’s bedste kat.  

Fanny var starten på den passion som opstod for racen og starten til ønsket om et hobbyopdræt af denne skønne race. Der blev søgt kennelmærke. Flere hunde er kommet til. Med samarbejde på kryds af landegrænser er det lykkedes os at få lavet gode, sunde og racetypiske hvalpe - som vi og nye familier kan glæde sig over. Det er en livsstil og kræver en masse tid. Det er uden tvivl verdens bedste hobby, hvis man vil bruge det meste af sin fritid og alle sine lommepenge på det.

Det er vigtigt for et godt opdræt, at avls hundene er sunde såvel fysisk som mentalt. Der skal være pauser mellem deres kuld så de kan få en velfortjent restitution i sofaen. For mere viden har vi begge gennemgået DKK´s basiskursus, opdrætteruddannelse og efterfølgende overbygning. Bicia følger de etiske regler som DKK og KSS har optillet som en naturlig vejleder i vores hobby. Etikken skal være i orden.

Efter 10 år med racen Bichon Frisé har vi valgt at få racen Bolognese som et lille opdræt, da det er en fantastisk og meget sjælden race inden for Bichon’erne. Og det har ikke bare givet lidt blod på tanden, men meget. Vi har i dag også en enkelt Havanais i husstanden – så vi ser de små forskelle i disse herlige selskabshunde, og hver har de deres små finurligheder både racemæssigt og det kan siges meget enkelt – racerne BICHON er helt bestemt familiehunde, og de er fantastiske til børn og voksne i alle aldre, dog skal man vide at de har tendens til at sno deres ejer om poten uden man opdager det.

Vores 2 børn er ved at få deres eget liv, og har fra hjemmefronten modtaget lidt "hundeånd" og giver gerne en hjælpende hånd hvis vi ikke lige kan være tilstede. Vi har en dejlig svigersøn som selv om han ikke tidl. har haft hund, har et godt tag på hundene. Vores barnebarn Freya er jo næsten vokset op, som jeg i en hundekurv - hun hjælper sin mormor med mange ting når hun kommer og tjekker sine venner ud. Ingen tvivl om at hun har et stort ønske om sin egen hund en dag.

Disse muntre og glade hunde med de mange livlige bevægelser er helt uden modstykke. De er lette at opdrage, elsker at gå tur, men klarer sig af og til med mindre. De fælder ikke, men soignering er et must for racernes venner. De må kartes og friseres min. et par gange om ugen og vaskes med efterfølgende føntørring når pelsen er blevet for beskidt.

Kontakt til de nye hvalpefamilier er en selvfølgelighed. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Der er altid tid til en kop kaffe til et aftalt besøg.
Men lær din voksne hund at den måske skal blive i bilen, når I kommer på efterfølgende besøg. Der kan være løbetid eller små hvalpe i kassen som fremmede bakterier ikke skal ind til.

Er der spørgsmål eller kommentarer kan du enten skrive, maile eller ringe - En hundesnak er der altid tid til.

Ciao og hej
Lars & Ninna

Dette er mit ynglings digt - og jeg kan ikke beskrive dette at have hund, på nogen bedre måde! - Ninna.


Bare en hund…
”Bare en hund”, er der mennesker der siger.

Er det bare, at et andet liv har sluttet sig til mit.
At en hale klapper i gulvet af glæde ved at høre min stemme.
At en snude fortroligt stikker sig ind i min hånd.
At to øjne røber mig verdener af tillid og hengivenhed?

Kaj Munk (1898-1944)


I 2009 er det 15 år siden vi fik vores kennelmærke "BICIA's"
Tak til alle hvalpekøbere og venner for alle imput og updates. Uden jer - ingen os!

Familien Bicia 2009:


Freya, Nadia, Lars V, Tobias, Lars & Ninna